Apeldoorn plaatst tijdelijke camera’s op Oranjerotonde - GelreNieuws.nl

Apeldoorn plaatst tijdelijke camera’s op Oranjerotonde

Geplaatst op 25 november 2022, om 12:41 uur

APELDOORN – Apeldoorn heeft tijdelijk camera’s geplaatst op de zogenoemde Oranjerotonde in die gemeente. De rotonde in de Laan van Maten in de wijk De Maten wordt steeds bekender als verzamelplaats voor voetbalfans, die zich daar na wedstrijden van het Nederlands elftal verzamelen.

Tijdens het Europees Kampioenschap vorig jaar stonden er soms duizenden mensen, die van heinde en verre kwamen. Er moesten bekeuringen en gebiedsverboden worden uitgedeeld voor wangedrag zoals gooien met flessen en zwaar vuurwerk. Volgens burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn is op 8 november de feestversiering van de rotonde al in brand gestoken. Sindsdien gaan volgens hem oproepen rond op sociale media om op de Oranjerotonde bijeen te komen. De politie waarschuwde in het weekeinde al voor ongeregeldheden. Maandagavond was het ook feest op de Laan van Maten, maar bleven onlusten voor zover bekend uit.

Doel van de camera’s is volgens Heerts bezoekersstromen in de gaten te houden en toezicht te houden op de openbare orde. De camera’s blijven hangen zolang het Nederlands elftal meedoet aan het WK en er “vrees voor ongeregeldheden” bestaat.

Foto’s: Persbureau Heitink

Door: ANP