Automobilist probeert dier op N322 te ontwijken, botst op tegenligger

Geplaatst op 3 november 2022, om 09:47 uur

DRUTEN – Hulpdiensten rukten donderdagochtend om 05:42 uur uit voor een ongeval aan de N322 Maas en Waalweg ter hoogte van Druten. Het ongeval gebeurde vlakbij de brug van de Scharenburg.

Bij het ongeval waren twee voertuigen betrokken. De twee auto’s liepen allebei behoorlijke schade op. De bestuurder van de witte Skoda verklaarde dat er opeens een dier over het wegdek liep, hij probeerde het beestje te ontwijken. Daarbij kwam hij op de andere helft van de weg terecht en raakte het ander voertuig. De bestuurder van de witte Peugeot verklaarde dat auto uit het niets kwam, hij kon hem niet meer ontwijken. In de witte Skoda zaten twee personen en een hond, en in de witte Peugeot zat alleen de bestuurder. Niemand raakte bij het ongeval gewond, ze werden wel door de ambulancedienst gecontroleerd. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De weg werd ongeveer om 07:15 uur weer vrijgegeven.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Door het ongeval was de weg in beide richtingen afgesloten. Er lag veel glas, de brandweer heeft het glas opgeruimd. Voor de benzine lekkage werd gebruikt gemaakt van absorptiekorreltjes. Het ongeval gebeurde precies tussenin van opritten/afritten. Het verkeer richting Knooppunt Ewijk maakte goed gebruik van de afrit/oprit en kon met weinig file en vertraging langs het ongeval rijden. Het verkeer richting Prins-Willem-Alexanderbrug maakte van de omleidingsmogelijkheid uiterst weinig gebruik van. Het verkeer stond na een heel korte tijd compleet muurvast. Het is niet duidelijk waarom de vrije afrit niet werd gebruikt om het ongeval te omzeilen.

Foto: John Beckmann / Persbureau Heitink