Brand bij winkelcentrum Arnhem blijkt brandstichting: ‘Eerder dreigementen ontvangen’ - GelreNieuws.nl

Brand bij winkelcentrum Arnhem blijkt brandstichting: ‘Eerder dreigementen ontvangen’

Geplaatst op 24 december 2022, om 16:15 uur

ARNHEM – De brand bij de cafetaria in Winkelcentrum Elderveld in Arnhem blijkt aangestoken te zijn. Dat meldt de eigenaar van Diner66 op Facebook.

Volgens hen heeft dat politie onderzoek uitgewezen. De brand brak in nacht van vrijdag op zaterdag 10 december uit. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand onder controle weten te krijgen. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. De schade aan het winkelcentrum was echter wel aanzienlijk.

Via diverse dak doorvoeren is er een kaarsvet achtige substantie naar binnen gegoten en dat heeft de cafetaria uiteindelijk in de as gelegd. Ook melden ze dat twee weken voor de brand dreigementen hebben ontvangen: “Over het hoe en waarom en wie zouden wij u graag informeren. Ook de reden van de uiteindelijke idiote brandstichting.” schrijft Diner66 op Facebook. Echter kunnen zij hier geen uitspraken over doen omdat er een politie onderzoek loopt. Wel laten ze weten dat de dreiging al enige tijd bekend was bij de wijkagent.

“Wij zijn heel erg blij met alle steun die wij ontvangen van mensen uit Elderveld. Het doet ons goed te zien dat jullie in grote getale ons weten te vinden in de Laar West. Dank daarvoor! Wij richten ons nu op een zo spoedig mogelijke terugkeer in ons pand aan het Elderveldplein. Het zal even duren, maar dat we terugkomen is 100% zeker.”, aldus de eigenaar van de cafetaria.

Foto’s & video: Roland Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com