Meisje (12) dat bij skiongeluk is overleden komt uit Zelhem

Geplaatst op 28 december 2022, om 13:45 uur

ZELHEM – Het 12-jarige meisje dat op eerste kerstdag omgekomen is bij een skiongeval in Oostenrijk, komt uit Zelhem. Dat meldt De Gelderlander. Het meisje was sinds het begin van dit schooljaar op de middelbare school in Doetinchem, nadat ze haar basisschooltijd in Zelhem had doorgebracht. Haar broertjes zitten nog steeds op de basisschool in het dorp. De schooldirecteur en het team van leerkrachten zijn nu in afstemming met de ouders om de school deze vakantie nog te openen om samen te komen.

“Niemand weet precies hoe het goed te doen in deze afschuwelijke situatie”, zegt Liesbeth Nap tegenover De Gelderlander, bestuursvoorzitter van de scholengroep GelderVeste waar de basisschool onder valt. “Wij stellen ons terughoudend op en varen op de wens van de ouders hierin. Duidelijk is dat wij als school en gemeenschap om hen heen staan.”

Het meisje botste op zondagmiddag in het skigebied Spieljoch in de Oostenrijkse deelstaat Tirol tegen een boom, nadat ze haar balans had verloren. Ze droeg een helm tijdens het skiën. Het jonge slachtoffer is zwaargewond naar een ziekenhuis in Innsbruck gebracht en daar overleden. De Nederlandse ambassade heeft de familie van het slachtoffer consulaire bijstand verleend.