Ook code geel in Gelderland beëindigd - GelreNieuws.nl

Ook code geel in Gelderland beëindigd

Geplaatst op 19 december 2022, om 09:19 uur

NEDERLAND – Ook code geel, dat maandagochtend nog gold in Gelderland, is beëindigd. Het KNMI vraagt mensen wel alert te zijn, in onze provincie kan het lokaal nog glad zijn.

Het KNMI kondigde wegens de gladheid zondag code oranje af voor het hele land. Bij code oranje waarschuwt het weerinstituut dat er “grote kans is op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast”. Mensen krijgen dan de oproep om zich voor te bereiden, bijvoorbeeld door binnen te blijven. Later werd dit code geel.

Sinds zondagavond kreeg Rijkswaterstaat “een kleine 500 meldingen” binnen van incidenten door gladheid in Nederland. Op een gemiddelde zondag – als het niet glad is – zijn het er tussen de 10 en 15, aldus een woordvoerder. Het ging onder meer om eenzijdige ongevallen waarbij geen ander voertuig was betrokken, maar ook om kop-staartbotsingen. Rijkswaterstaat heeft wegens de gladheid veel zout gestrooid.

In Beek bij Nijmegen was maandagmorgen een strooiwagen op zijn kant is gegaan, te zien op de bovenstaande foto.

Op de Hertog Anoutstraat in Velp ging het zondag laat in de avond ook mis. De klinkers van de weg werden een schaatsbaan door de ijzel.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com