Politie houdt controles in Arnhem: ‘uitblinker’ reedt 85 km/u te hard

Geplaatst op 22 december 2022, om 15:13 uur

ARNHEM – De Arnhemse politie heeft de afgelopen dagen diverse verkeerscontroles uitgevoerd in de stad, met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren. Tijdens deze controles zijn verschillende hardrijders opgemerkt.

Zo werd een bestuurder staande gehouden die op een snelheid van 165 kilometer per uur reed, terwijl de maximumsnelheid op die weg 80 kilometer per uur is. De politie noemde deze bestuurder de “uitblinker” en nam direct zijn rijbewijs in. Justitie zal beslissen welke straf gepast is voor deze snelheidsovertreding.

Daarnaast werd het rijbewijs van nog een andere bestuurder ingevorderd tijdens de controles, die voornamelijk ’s nachts werden uitgevoerd op de Amsterdamseweg en de Nijmeegseweg. Bij de controles kwamen ook andere hardrijders aan het licht. Zo werden twee bestuurders bekeurd omdat ze meer dan 40 kilometer te hard reden, terwijl zeven automobilisten de maximumsnelheid met dertig kilometer per uur overschreden en een elftal bestuurders twintig kilometer sneller reed dan toegestaan.

De Arnhemse politie hoopt dat deze controles bijdragen aan een vermindering van het aantal hardrijders op de weg en daarmee aan een verbeterde verkeersveiligheid in de stad.