Woningbrand Rheden waarschijnlijk aangestoken

Geplaatst op 21 december 2022, om 06:44 uur

RHEDEN – De politie en brandweer kregen in de nacht van dinsdag op woensdag een melding van een brand bij of in een woning aan de Europalaan in Rheden. De politie onderzoekt de brand en zoekt getuigen.

Rond de klok van 00.50 uur ontvingen we de melding op de meldkamer. De politie en brandweer gingen direct naar de woning aan de Europalaan in de gemeente Rheden. Ter plaatse zagen agenten en brandweerlieden dat ter hoogte van de voordeur brand was ontstaan. De brand was snel onder controle, maar de schade, ook in de woning, bleek aanzienlijk. Er was gelukkig geen sprake van persoonlijk letsel. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en heeft sterke aanwijzingen dat de brand het gevolg is van opzet. Na de bluswerkzaamheden is sporenonderzoek verricht en er is door agenten is er in de directe omgeving gezocht en met buurtbewoners gesproken.

Getuigenoproep
Tijdens de brand was de bewoner aanwezig. Deze bewoner kon zich gelukkig op tijd in veiligheid brengen. Het spreekt tot de verbeelding dat dit heel anders had kunnen aflopen. De politie neemt de zaak hoog op en onderzoekt deze brandstichting grondig. Hiervoor vraagt de politie uw hulp. Bent u getuige, of bent u in het bezit van beeldopnamen van bijvoorbeeld beveiligingscamera’s? Of weet u op welke manier ook meer over dit incident? Neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen met telefoonnummer 0800-7000

Foto’s: Persbureau Heitink