170 kilo Shisha Tabak gevonden in bestelbus - GelreNieuws.nl

170 kilo Shisha Tabak gevonden in bestelbus

Geplaatst op 28 februari 2023, om 19:10 uur

ZEVENAAR – De marechaussee heeft op donderdag een voertuig controle gehouden op de A12 ter hoogte van Zevenaar.

In Zevenaar heeft de marechaussee de bestuurder van een bestelbus gecontroleerd. Zij zagen dat er geen ramen zichtbaar waren en dat het voertuig door de vering zakte. De bestuurder verklaarde goederen te vervoeren, maar wist niet precies wat. Toen ze de achterdeuren openden zagen ze 5 grote verpakte dozen met zwart tape, wat afweek met de andere netjes verpakte dozen. Er stond ook niets over op de vrachtbrief.

Bij het openen van de verpakking bleek dat er er zogeheten Shisha Tabak in zat. Vervolgens is de Douane ter plaatse gekomen voor verder onderzoek. Uiteindelijk bleek het om 170 kilo shisha tabak te gaan. Het accijnsbelang van de 170 kilo is €27.000.

Later is op het adres in Den Dungen waar de dozen naar onderweg waren, nog eens 1956 kilo tabak gevonden. Ook stonden er dozen vol met namaakkleding. ,,Een mooie vangst waar ze zeker blij mee zijn”, laat een woordvoerder van de douane weten aan De Gelderlander. ,,De waterpijptabak die in Den Dungen werd aangetroffen had een accijnsbelang van 314.739 euro.”

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com