90 kilo drugs aangetroffen in koffers van ‘feestgangers’

Geplaatst op 13 februari 2023, om 13:21 uur

ZEVENAAR – Afgelopen vrijdag, 10 februari,  heeft de Marechaussee op de A12 een Duitse taxi gecontroleerd en daarbij een grote drugsvangst gedaan.

De twee reizigers in de taxi, een 55-jarige man en een 55-jarige vrouw beide met een Nederlands paspoort, verklaarden dat ze naar Nederland kwamen van een feestje in Zuid-Afrika. Maar toen de Marechaussee hun bagage inspecteerde, vonden ze iets heel anders: meerdere takken van de drug qat.

De Marechaussee besloot de twee reizigers aan te houden en na onderzoek bleek dat er in totaal 90 kilo qat in hun bagage zat. De zaak is nu overgedragen aan Politie Rivierenland-Oost en beide personen zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden voor hun betrokkenheid bij de drugshandel.

Qat
Qat is een verboden middel dat genoemd staat in de Opiumwet sinds 5 januari 2013. De werkzame stoffen in qat zijn al eerder verboden. Door middel van kauwen op de bladeren worden de werkzame stoffen actief. De plant komt vooral voor in Oost-Afrikaanse en Arabische landen.

Foto’s: Marechausse