´Ontvoerde Nijmegenaar miste twee vingers, een oorlel en is in gezicht gesneden´

Geplaatst op 25 februari 2023, om 16:58 uur

POPPEL – De 37-jarige man uit de regio Nijmegen die donderdag net over de Belgische grens gewond werd aangetroffen, blijkt op gruwelijke wijze te zijn mishandeld, meldt De Telegraaf.

De man werd buiten de bebouwde kom van het dorp aangetroffen, op een bosweg die van het Nederlandse dorp Lage Mierde naar het Belgische Poppel leidt. De man zat in een huurauto die daar was achtergelaten. De man moest volgens de dader(s) daarin blijven zitten, anders zouden ‘ze’ terugkomen.

Ondanks de waarschuwing besloot de man toch het voertuig te verlaten, vertelt de burgemeester. Dat zou het slachtoffer hebben gedaan toen hij een groepje mensen zag staan. ‘Het groepje mensen’ wat de man zag waren gemeentewerkers, die bezig waren met het snoeien van bomen. Toen de man aan hen hulp vroeg, werd meteen duidelijk dat hij zwaar was mishandeld.

Verwondingen
De man miste grotendeels twee vingers, was in zijn gezicht gesneden en had een steekwond in zijn bil. Ook was een deel van zijn oorlel afgesneden. De gemeentewerkers die dit zagen hebben direct de hulpdiensten ingeschakeld waarna de man werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

Aanhouding
In de loop van vrijdag werd in Lommel een 23-jarige opgepakt als verdachte van betrokkenheid bij de ontvoering. Het zou gaan om een Belg met een Antilliaanse achtergrond. Hij werd vrijdagochtend van zijn bed gelicht door de politie.

Grijze busje
Woensdagavond werd op de Aalsterweg, vlak bij het Van der Valk Hotel, een achtergelaten bestelbusje aangetroffen die aan de ontvoering wordt gelinkt. Tot diep in de nacht werd er sporenonderzoek gedaan door forensisch rechercheurs in witte pakken in het busje en het naastgelegen bosperceel.

Ontvoering en mishandeling
De toegetakelde man werd in Nederland ontvoerd en een tijd vastgehouden. De ontvoering zou te maken hebben met een conflict in het Nederlandse drugsmilieu en zou zijn begonnen in Eindhoven, bevestigde het Antwerpse Openbaar Ministerie.

Foto’s: Emergency Response Photographer