Advies ”Ga eens boeven vangen” goed volbracht tijdens controle - GelreNieuws.nl

Advies ”Ga eens boeven vangen” goed volbracht tijdens controle

Geplaatst op 29 maart 2023, om 16:00 uur

ZUTPHEN – De politie in Zutphen heeft onlangs een grote verkeerscontrole gehouden die op sociale media aanvankelijk met enige scepsis werd ontvangen. De reacties waren voornamelijk gericht op de vraag waarom de politie geen boeven aan het vangen was in plaats van zich bezig te houden met verkeersovertredingen.

De politie heeft deze kritiek echter snel de kop in weten te drukken door tijdens de controle een inbreker aan te houden die nog een gevangenisstraf van bijna 300 dagen had openstaan. Daarnaast werd ook nog een drugsdealer opgepakt die nog 26 dagen moest uitzitten. Deze succesvolle aanhoudingen werden gedeeld op Instagram door de wijkagent van politie Waterkwartier in Zutphen.

De verkeerscontrole vond plaats tussen 15.00 en 21.00 uur. Verkeersdeelnemers in Zutphen werden naar het terrein achter de brandweerkazerne gedirigeerd voor controle op allerlei soorten overtredingen. Naast de politie waren ook de Belastingdienst, de marechaussee en de douane aanwezig om hun bijdrage te leveren. De Belastingdienst heeft tijdens de controle 40.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. Bovendien zijn er negen voertuigen in beslag genomen van personen die hun schulden niet konden betalen.

Naast de aanhouding van de inbreker en drugsdealer werden er nog twee fietsendieven op heterdaad betrapt en aangehouden. Drie personen bleken onder invloed van alcohol te rijden en een onbekend aantal mensen was onder invloed van drugs. Daarnaast werden er personen aangehouden met valse papieren, een telefoon in de hand, zonder rijbewijs of met een verlopen rijbewijs. In totaal zijn er 44 bekeuringen uitgeschreven.

Foto’s: Ewan Spit

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com