Auto controle leidt naar drugs in woning Westervoort

Geplaatst op 20 maart 2023, om 11:44 uur

WESTERVOORT – In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 maart controleerden de politie in Westervoort de bestuurder van een personenauto.

Tijdens deze controle troffen de agenten meerdere goederen die bestemd zijn voor de kweek van hennep. Zo troffen de agenten onder andere hennepstekjes en plantenvoeding voor hennepplanten aan. In overleg met de Hulpofficier van Justitie is de politie naar de woning van de staande gehouden automobilist gegaan, om te controleren of hier verdovende middelen of goederen bestemd voor het kweken van hennep aanwezig waren.

In de woning in Westervoort hebben de agenten bijna 5,7 kilogram aan henneptoppen, ruim 80 gram aan hasj en een kleine 1800 euro aan muntgeld in beslag genomen. Dit zijn hoeveelheden die duidelijk niet voor eigen gebruik bedoeld waren. Hierop hebben de agenten de 35-jarige verdachte aangehouden voor het bezit van softdrugs. Hij is verhoord en zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

Wilt u de politie helpen om Westervoort nog veiliger te maken? Achter het gebruik van drugs zit een hele criminele wereld met alle gevaren die daarbij komen kijken.
Heeft u info over handel, kweken of het bereiden van drugs? Bel de politie!
Bij heterdaad belt u naar 112, indien het geen spoed is belt u naar 0900-8844 en als u anoniem wilt blijven belt u Meld Misdaad Anoniem gratis via 0800-7000.