Brand in nieuwbouwcomplex lastig te bestrijden - GelreNieuws.nl

Brand in nieuwbouwcomplex lastig te bestrijden

Geplaatst op 12 maart 2023, om 11:13 uur

APELDOORN -Zondagochtend werd de brandweer van Apeldoorn opgeroepen voor een brandgerucht aan de Laan van Groot Schuylenburg op het terrein van ’s Heerenloo. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een uitslaande brand in een pand in aanbouw.

De brand werd rond 3.30 uur ontdekt door een voorbijganger. De passant zag rook uit het pand komen en belde direct de brandweer. Er werden twee tankautospuiten en twee waterwagens ingezet om de brand te bestrijden. Volgens de veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland woedde de brand op de begane grond en de eerste verdieping. Het bleek al snel dat de brandweer moeite had om bij de brand te komen, omdat er in het pand in aanbouw een trap naar boven ontbrak. Een hoogwerker kon moeilijk opgesteld worden vanwege de bomen die rondom het pand staan.

Om toch bij de brand te kunnen komen, werd er met behulp van een hulpverleningsvoertuig een soort van verhoging gemaakt waardoor de brandweer veilig naar de eerste etage kon om breekwerk te verrichten en te kunnen blussen. Ook moesten er meerdere deuren worden geforceerd om naar binnen te kunnen.

,,Het is een hele lastige brand. Een kraan is ingezet om het gebouw uit elkaar te trekken om zo beter te kunnen blussen. We vermoeden dat het hele pand gesloopt moet worden. Dat heeft mede te maken met het feit dat hete rook tussen de muren gaat zitten en er dan alsnog brand kan uitbreken”, aldus woordvoerder van de brandweer, Robert Spijkerman, tegenover De Stentor.

De logistieke eenheid was in grote getale aanwezig met onder andere een ademluchtcontainer. Na ongeveer anderhalf uur was de situatie onder controle, maar de brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met breekwerkzaamheden om er zeker van te zijn dat er geen brand meer zit tussen de delen van de constructie.

Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.

Foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com