Jongerencentrum in Renkum verwoest door felle brand - GelreNieuws.nl

Jongerencentrum in Renkum verwoest door felle brand

Geplaatst op 19 maart 2023, om 06:59 uur

RENKUM – In de late avond zaterdag, rond 23:40 uur, werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in het voormalige Albert Schweitzerschool aan de Goudsbloemstraat in Renkum. De brand werd al snel opgeschaald naar code grote brand, waarbij diverse korpsen uit de regio werden opgeroepen om de brandweer van Renkum te assisteren.

Er was sprake van hevige rookontwikkeling aan de voorzijde en het dak van het pand. Volgens de brandweer zou de brand zijn begonnen bij het jongerencentrum dat zich in het pand bevindt. Omwonenden hadden rond het uitbreken van de brand een harde knal gehoord en vervolgens een groepje jongeren zien wegrennen. De politie onderzoekt momenteel of er sprake is van brandstichting, maar houdt er wel sterk rekening mee.

Tijdens de brand zijn twee omstanders onwel geworden en beide personen zijn nagekeken in de ambulance. In het voormalige schoolgebouw zijn meerdere clubs, verenigingen en instanties gevestigd. De brandweer onderzoekt momenteel of zij ook schade hebben opgelopen.

Foto’s: Roland Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com