Reeks auto-inbraken gaande in Duiven - GelreNieuws.nl

Reeks auto-inbraken gaande in Duiven

Geplaatst op 21 maart 2023, om 09:19 uur

DUIVEN – De maand maart is nog niet voorbij en toch zijn er al verschillende pogingen tot auto-inbraken geweest in Duiven. De politie vraagt bewoners en bedrijven om waakzaam te zijn en geen waardevolle spullen of papieren in hun auto achter te laten. Ook gereedschap dat in bedrijfswagens ligt, is erg gewild bij de dieven.

De inbraken vinden zowel overdag als ’s nachts plaats en kunnen in enkele seconden gebeuren. Daarom is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Het is raadzaam om auto’s op een goed verlichte plek te parkeren en eventueel extra beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals een stuurslot of alarm.

Als u een beveiligingscamera en/of deurbelcamera bij uw woning of bedrijf heeft, kunt u deze vrijwillig aanmelden bij Camera In Beeld. Dit is een systeem van de politie waarbij informatie wordt verzameld over beveiligingscamera’s in de buurt. Zo weet de politie welke beveiligingscamera’s beschikbaar zijn als er een misdrijf is gepleegd waarbij camerabeelden kunnen helpen om de daders op te sporen.

Als uw auto de afgelopen weken ook doelwit is geweest van een inbraakpoging, maar de diefstal niet is gelukt, meld dit dan toch aan de politie via 0900-8844. Het is belangrijk om dit te doen, omdat de politie op deze manier een beter beeld krijgt van de omvang van het probleem en gerichte actie kan ondernemen.

Als u verdachte personen rond auto’s ziet lopen of aan deuren ziet voelen, neem dan direct contact op met de politie. In geval van spoed belt u 112, zodat de politie mogelijk de daders nog op heterdaad kan betrappen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com