Wederom brand in berucht Huissens slooppand - GelreNieuws.nl

Wederom brand in berucht Huissens slooppand

Geplaatst op 25 maart 2023, om 08:40 uur

HUISSEN – Op zaterdagochtend vroeg, rond 6:00 uur, werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een woningbrand aan het Laaksevoetpad in Huissen. Dit keer was er sprake van een forse rookontwikkeling en werden er knallen gehoord. De brandweer schaalde snel op naar middelbrand en meerdere voertuigen kwamen met spoed ter plaatse.

Het terrein waar de brand woedde, was dezelfde plek waar de brandweer gisteravond al uitrukte voor een brand. Het terrein was al eerder getroffen door een brand in 2009, waardoor er nog asbest in het pand aanwezig was. Hierdoor nam de brandweer extra voorzorgsmaatregelen en werd er niet direct geblust.

De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer kwam ter plaatse om te assisteren bij de asbestproblematiek. Rond 7:00 uur was de brand uiteindelijk geblust. Bij de brand kwam asbest vrij, maar deze bleef op eigen terrein.

Tijdens de bluswerkzaamheden ondervond de waterwagen uit Velp hinder door een fout geparkeerde auto in de straat. Een buurtbewoner was op de sirenes afgekomen en had zijn auto te dicht op de weg geparkeerd, waardoor de brandweerwagen er niet langs kon. De waterwagen kon uiteindelijk terugkeren naar de kazerne, omdat de brand niet meer om water vroeg.

Foto’s: Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com