19-jarige rijdt door rood en met illegaal blauw zwaailicht door Arnhem - GelreNieuws.nl

19-jarige rijdt door rood en met illegaal blauw zwaailicht door Arnhem

Geplaatst op 13 april 2023, om 16:23 uur

ARNHEM – Team Verkeer Oost-Nederland van de politie heeft woensdagavond een 19-jarige automobilist van de weg gehaald. De man reed met een blauw zwaailicht op het dak en dwong andere weggebruikers aan de kant te gaan.

De 19-jarige werd niet alleen betrapt op het verboden gebruik van een zwaailamp, ‘politieagentje spelen op de weg’, zoals de politie het noemt. Ook negeerde de jonge bestuurder een rood verkeerslicht en werd daarbij met een snelheid van 51 kilometer per uur boven de geldende maximum snelheid gemeten.

Tijdens een surveillance van het verkeersteam viel het op dat de man met de blauwe lamp op het dak van zijn auto andere weggebruikers aan de kant dirigeerde. ‘Alleen was het nu geen collega die onderweg was naar een melding’ schrijven de agenten over de coureur.

Toen de agenten ‘coureur’ staande hielden vertelde hij dat hij ‘even lol wilde maken’. Hij zal zich moeten verantwoorden bij Justitie en het CBR. Het gebruik van een zwaailicht of sirene is verboden in Nederland en alleen toegestaan voor de hulpdiensten.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com