Buurtbewoners Lentsesteeg in actie tegen sluiten spoorwegovergang - GelreNieuws.nl

Buurtbewoners Lentsesteeg in actie tegen sluiten spoorwegovergang

Geplaatst op 20 april 2023, om 15:00 uur

RHEDEN – In Rheden ze zijn niet tevreden met het besluit van de gemeente om een onbewaakte spoorwegovergang tussen de Brinkweg en de Lentsesteeg te sluiten. Buurtbewoners hebben een kraam opgezet en vlaggen opgehangen om hun mening te delen en handtekeningen te verzamelen. Op borden wordt ook vermeld dat mensen hun klachten naar de gemeente kunnen mailen.

De gemeente en ProRail hebben het plan om een tunnel onder het spoor te realiseren. De exacte opleveringsdatum van de tunnel is nog onduidelijk, maar buurtbewoners zijn bezorgd dat ze de komende vier jaar een omweg van twee kilometer moeten nemen. Bovendien zijn ze bang dat als de overgang eenmaal dicht is, deze nooit meer open zal gaan.

De onbewaakte overgang is een van de laatste in de gemeente Rheden en ProRail wil deze graag sluiten om ongelukken te voorkomen. In januari kwam de overgang nog in het nieuws toen een jongetje bijna om het leven kwam. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om de tunnel eerder op te leveren dan in 2027.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com