De do’s en don’ts voor het leasen van een auto in Gelderland - GelreNieuws.nl

De do’s en don’ts voor het leasen van een auto in Gelderland

Geplaatst op 28 april 2023, om 06:31 uur

Het leasen van een auto in Gelderland is een slimme optie om rond te kunnen rijden in de auto van jouw dromen. Je hoeft namelijk niet meteen veel geld neer te leggen voor de auto. Vooral als ondernemer is dat prettig, aangezien je zo geld overhoudt om te kunnen investeren in andere zaken van de onderneming. Wil jij ook rondrijden in een leaseauto voor jouw onderneming? Dan zijn er wel een aantal do’s en don’ts die je in je achterhoofd kunt houden.

Do: Verschillende leasevormen met elkaar vergelijken
Voordat je gaat leasen, is het belangrijk om verschillende leasevormen met elkaar te vergelijken. Zo heb je als zakelijk rijder de keuze tussen operational lease en financial lease. Bij operational lease lever je de auto na afloop van het contract weer in bij de maatschappij; bij financial lease hoeft dat niet. Wanneer je kiest voor financial lease is het dus verstandig om een auto te leasen waar jij een langere tijd van wil genieten. Bovendien kun je met financial lease profiteren van de fiscale voordelen, terwijl dat bij operational lease niet zo is. Daarentegen hoef je bij operational lease niet zelf de verzekering, het onderhoud en de wegenbelasting te betalen; bij financial lease wel.

Don’t: Niet profiteren van fiscale voordelen bij financial lease
Zoals net al even kort werd benoemd, kun je bij financial lease profiteren van een aantal fiscale voordelen. Dat maakt financial lease voor veel ondernemers ook zo aantrekkelijk. Zo heb je bijvoorbeeld recht op de investeringsaftrek, renteaftrek en ook kun je de btw terugvragen. Een auto lease je dus met veel voordelen.

Do: Een representatieve auto uitkiezen
Wanneer je inderdaad een auto wil leasen, is het natuurlijk belangrijk om een auto uit te kiezen. Dat is immers de grootste stap. Toch kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken: als zakelijke rijder wil je natuurlijk wel rondrijden in een representatieve auto. Jouw auto is natuurlijk jouw visitekaartje en dan wil je niet aan komen in een barrel. Zo kun je bijvoorbeeld een Volkswagen leasen: deze auto’s staan bekend om hun degelijkheid, stoer uiterlijk én ultieme rijcomfort.

Don’t: Je niet verdiepen in de slot- en leasetermijn
Wanneer je gaat leasen moet je een maandelijks bedrag betalen. Dit wordt ook wel de leasetermijn genoemd. Daarnaast moet je ook rekening houden met de slottermijn: dit is het bedrag dat nog openstaat. Dit bedrag moet je dus na het einde van jouw contract nog voldoen. Deze twee bovengenoemde kosten zijn afhankelijk van de looptijd van het leasecontract. Wel zo handig om te weten, dus.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com