Dit zijn de 4 dingen die je kunt doen om je huis in Gelderland wat meer Mediterraans te maken - GelreNieuws.nl

Dit zijn de 4 dingen die je kunt doen om je huis in Gelderland wat meer Mediterraans te maken

Geplaatst op 3 april 2023, om 09:51 uur

Niemand in Gelderland wil een huis hebben die identiek is aan een andere woning qua stijl en inrichting. Daarom is het belangrijk om hier wat aan te doen. Ben jij een fan van de Mediterraanse stijl? Dan is het zeker geen slecht idee om je huis ook meer in deze stijl in te richten. In deze blog vertellen we je wat je allemaal kunt doen om dit doel te behalen.

Kies voor tegels in de stijl van Zuid-Europa

In de eerste plaats kun jij je woning in Gelderland wat meer Mediterraans maken door voor tegels te kiezen die een Zuid-Europese stijl hebben. Portugese tegels zijn bijvoorbeeld een goede optie om te overwegen. Portugese tegels zijn kleine tegels die in Portugal worden gebruikt als decoratief element voor muren en vloeren. Ze zijn doorgaans gemaakt van keramiek materiaal en hebben een breed scala aan verschillende ontwerpen, kleuren en texturen. De veelzijdigheid aan stijlen die met Portugese tegels kunnen worden bereikt, maakt ze ideaal voor het creëren van een uniek interieur dat afwijkt van wat anders verkrijgbaar is.

Ga voor Mediterraanse kleuren

Ten tweede kun je de Mediterraanse stijl in jouw huis in Gelderland versterken door voor kleuren te gaan die je meer laten associëren met het Middellandse Zeegebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pastelkleuren, zoals de kleuren als blauw en geel. Deze kleuren zijn perfect om een rustgevende sfeer in jouw woning te creëren. Je kunt er ook voor kiezen om fellere kleuren te gebruiken, zoals rood en wit, voor een levendige look. Ook Andalusisch wit kan echter een goede keuze zijn.

Selecteer planten die rond het Middellandse zeegebied groeien

Verder is het ook een goed idee om planten te selecteren die rondom het Middellandse Zeegebied groeien. Je kunt hierbij denken aan aloë, olijfbomen en lavendel. Deze planten dragen bij aan het Mediterrane gevoel in je huis. Je kunt ook andere planten of bloemen toevoegen, zoals sinaasappelbomen en rozen. Door dit te doen, voeg je een vleugje kleur en leven toe aan jouw woning.

Overweeg een interieur dat traditionele Middellandse elementen bevat

Tot slot kun je ervoor zorgen dat jouw interieur meer in de stijl van het Middellandse Zeegebied ligt door traditionele elementen te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleedjes met mediterrane prints, oude kasten en potten in terracotta of lood. Het toevoegen van deze elementen aan je interieur kan zeker op weg helpen om een klassieke Mediterrane stijl in je huis te creëren.

Met deze 4 tips kun je direct aan de slag om je huis in Gelderland wat meer Mediterraans te maken. We hopen dat dit spannende project een daverend succes wordt!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com