Reizen naar Nijmegen: een uitgebreide reisplanning om het meeste uit je bezoek te halen - GelreNieuws.nl

Reizen naar Nijmegen: een uitgebreide reisplanning om het meeste uit je bezoek te halen

Geplaatst op 1 april 2023, om 20:33 uur

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en alleen al daarom veel meer dan een bezoekje waard. Ook heeft de stad een universiteit, waardoor je er veel studenten en een bruisend nachtleven kunt vinden. Ten opzichte van andere grote steden is het voordeel van Nijmegen dat je er ook meer dan genoeg mogelijkheden hebt om de rust op te zoeken, waardoor het je nooit te veel zal worden. Natuurlijk staat de stad het meest bekend om de Vierdaagse van Nijmegen, een vierdaagse wandeltocht door de stad en omgeving waar ieder jaar meer dan 350.000 mensen van over de hele wereld op af komen. In deze planning vind je precies wat je moet doen als je van plan bent om een bezoek aan Nijmegen te brengen.

 

Een woning vinden in Nijmegen

Vergeleken met andere steden in Nederland is het in Nijmegen nog relatief gemakkelijk om een fijne huurwoning te vinden. Via een website als Huurportal kun je heel gemakkelijk vinden welke woningen er in de buurt beschikbaar zijn en deze vervolgens ook filteren. Geef aan naar hoe veel kamers je op zoek bent, wat je budget is en je krijgt alleen de woningen te zien die aansluiten bij jouw profiel. Zo voorkom je dat je tijd verspilt aan het kijken naar woningen die helemaal niet geschikt voor je zijn.

Dag 1: Verken de oude binnenstad

Begin je bezoek aan Nijmegen met het verkennen van het historische hart van de stad. Wandel door de smalle straatjes, bewonder de goed bewaarde middeleeuwse architectuur en geniet van de gemoedelijke sfeer.

Een goed startpunt is de Grote Markt, het centrale plein van Nijmegen. Hier vind je het stadhuis, een prachtig gebouw uit de 16e eeuw met zijn imposante trapgevels en mooie gevelstenen. Loop verder naar het Valkhof, een oud kasteelterrein met een park dat een prachtig uitzicht biedt over de Waal en de rest van de omgeving.

Vervolg je wandeling naar de Lange Hezelstraat, de oudste winkelstraat van Nederland. Hier vind je tal van Gelderse ondernemers die gezellige winkeltjes, boetiekjes en cafés hebben geopend. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de Waagh, een historisch pand uit de 17e eeuw dat ooit een echte waag was, waar goederen werden gewogen en ook werden belast. Het pand is in de laatste jaren ontzettend goed onderhouden, waardoor je nu kunt genieten van een prachtig decor.

Breng ook een bezoek aan de Stevenskerk, een indrukwekkende gotische kerk uit de 13e eeuw. Beklim de toren voor een panoramisch uitzicht over de stad en de rivier. Plan je bezoek wel van tevoren in, want de klim is alleen mogelijk in de maanden april tot oktober en ook dan niet de hele dag. In de kerk worden regelmatig concerten en exposities gehouden, dus bekijk altijd de agenda voor speciale evenementen.

 

Dag 2: Cultuur en natuur

Op dag 2 kun je genieten van de rijke cultuur en prachtige natuur rondom Nijmegen. Begin je dag met een bezoek aan het Museum Het Valkhof, een interessant museum met een brede collectie van oude en moderne kunst, archeologie en cultuurhistorie. Hier vind je onder andere Romeinse artefacten, middeleeuwse kunst en moderne schilderijen.

Vervolg je dag met een wandeling door de mooie Ooijpolder, een natuurgebied aan de zuidkant van Nijmegen. Hier kun je genieten van de groene uiterwaarden, dijken en oude boerderijen. Maak een wandeling langs de rivier, spot vogels en ontdek de unieke flora en fauna van dit gebied.

Als je van geschiedenis houdt, kun je een bezoek brengen aan het Vrijheidsmuseum dat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Nederland in beeld brengt. Het museum is interactief en educatief, en biedt een indrukwekkend inzicht in een bijzondere periode in Nederland.

 

Dag 3: Fietsen en kunst

Nijmegen is een ideale stad om per fiets te verkennen. Huur een fiets en verken de stad op je eigen tempo. Fiets langs de Waal en bezoek het Honigcomplex, een voormalige fabriek die nu dienstdoet als creatieve hub. Hier kun je verschillende kunstgalerijen, studio’s en eetgelegenheden vinden.

Eindig je dag met een bezoek aan de muurschilderingen in de wijk Bottendaal, een kleurrijke en levendige buurt met tal van bars en restaurants.

Dag 4: Over de grens

Als je nog tijd hebt, maak dan een dagtocht naar het nabijgelegen Duitse stad Kleve, dat op slechts een half uur rijden van Nijmegen ligt. Kleve heeft een prachtig kasteel en park en is ook bekend om zijn keramiek. Je kunt hier een bezoek brengen aan het Keramiekmuseum en souvenirs kopen om mee naar huis te nemen.

Nijmegen heeft voor ieder wat wils. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, natuur of gewoon lekker wilt ontspannen, deze stad heeft het allemaal. Plan je reis zorgvuldig in, zodat je zeker weet dat je niks van deze prachtige stad hoeft te missen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com