Wat maakt Autoflower Zaden zo speciaal en populair? - GelreNieuws.nl

Wat maakt Autoflower Zaden zo speciaal en populair?

Geplaatst op 4 april 2023, om 21:28 uur

REGIO – Planten reageren op de natuur. Ze gaan pas in bloei zodra het buiten lang genoeg donker of licht is en ook temperatuur en andere zaken spelen een rol. Tot de autoflower zaden om de hoek kwamen kijken. Autoflowers zijn een speciale soort wietplanten. Ze worden enorm veel gebruikt door recreatieve kwekers en dat is niet zonder reden.

Wat betekent autoflower?
Autoflower betekent dat een plant automatisch gaat bloeien, ongeacht het aantal lichturen of andere omstandigheden. Als we bijvoorbeeld kijken naar hennepplanten, moeten deze minimaal 10 uur duisternis per dag hebben om te kunnen bloeien. Met planten uit autoflower zaden hoeft dat dus niet. Planten uit deze zaden gaan na een aantal weken groeien automatisch over op de bloeifase.

Dat cannabis kweken in Nederland populair is, is algemeen bekend. Sinds de corona crisis is het aantal (autoflower) zaden dat wordt verkocht in seed- en growshops explosief gestegen. Autoflower zaden maken het karwei makkelijker voor recreatieve kwekers en zijn daardoor enorm populaire soorten geworden.

Wietplanten mag je toch niet kweken?
Officieel is het kweken van wietplant per wet verboden. In veel gevallen wordt het echter gedoogd. Dat moet ook wel, anders kunnen coffeeshops bijvoorbeeld nooit bevoorraad worden. Als particulier kun je in Nederland vijf wietplanten kweken zonder vervolgd te worden. Een voorwaarde is wel dat je niemand tot last bent en geen professionele hulpmiddelen gebruikt. Dan hebben we het niet over wietzaadjes, maar over hoogwaardige kweeklampen en tenten. Komt de politie kijken vanwege een van deze twee redenen? Dan worden de planten in beslag genomen, maar je wordt niet bestraft. Pas als je over de grens van 5 wietplanten heen gaat, wordt je bestraft.

Automatisch bloeien
Hoe kan het dat autoflower soorten automatisch gaan bloeien? Dat komt doordat deze soorten gekruist zijn met de genetica van Cannabis ruderalis. Deze bijzondere soort is afkomstig uit Midden- en Oost-Europa en Rusland en heeft de eigenschap automatisch te bloeien. Dat wil zeggen; na verloop van tijd, in plaats van te reageren op een bepaalde hoeveelheid licht en duisternis op een dag. Wanneer een andere soort cannabis hiermee gekruist wordt, neemt het deze eigenschappen over.

Wietzaadjes kopen legaal?
In tegenstelling tot wiet kweken is het kopen van wietzaadjes legaal in Nederland en de rest van Europa. Dat komt omdat de wietzaadjes geen verboden stoffen bevatten. Pas als de planten deze stoffen aanmaken, heeft het invloed op de legaliteit in verschillende landen.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com