Zo wordt jouw trouwdag een droombruiloft - GelreNieuws.nl

Zo wordt jouw trouwdag een droombruiloft

Geplaatst op 12 april 2023, om 16:47 uur

Als jij en je partner besluiten om te gaan trouwen, dan moet dat natuurlijk een dag worden om nooit te vergeten. Of je nu groots wilt uitpakken of het klein wilt houden, het moet natuurlijk wel een mooie dag worden. Je kunt ervoor kiezen om binnen een paar weken te trouwen, maar er zijn ook aanstaande bruidsparen die een jaar of langer voorbereidingstijd nemen.

Wat draagt het bruidspaar?
Wat de bruid draagt, daar is iedereen natuurlijk razend benieuwd naar. Maar er is ook een breed scala aan kleding voor de bruidegom. Je kunt bijvoorbeeld shoppen bij Henk ter Horst. Het is vaak wel handig om te weten welke kleur er is gekozen. Zo voorkom je dat het pak van de bruidegom niet matcht. Natuurlijk kan hij kiezen voor een ‘veilige’ kleur zoals grijs of donkerblauw. Maar als de bruidegom een uitgesproken kleur wil dragen dan is het wel handig om dit even met de bruid te overleggen.

Een groot feest of een kleine receptie
Als je gaat trouwen dan zijn er verschillende manieren om dat te vieren. Het kan met een groot feest waarop je al je vrienden, familie, collega’s en buren uitnodigt. Maar je kunt het natuurlijk ook klein vieren met alleen naaste familie. Veel stellen die al eerder trouwden kiezen voor een klein feest. Of ze pakken juist uit omdat dat bij het eerste huwelijk niet kon. Voor een groot feest moet er natuurlijk een flinke zaal worden gehuurd. Een receptie kan eventueel ook in een restaurant, daarvoor hebben grotere restaurants aparte ruimte of je kunt desnoods het hele restaurant afhuren.

Waar gaat de huwelijksreis heen?
Als jullie op huwelijksreis gaan dan is het ook prima als dat 1 of 2 dagen na de bruiloft gebeurt. Het is echt niet noodzakelijk om ’s avonds om 11 uur in het vliegtuig te stappen. Vaak ga je een stuk relaxter op reis als je eerst even kunt bijkomen van de huwelijksdag en alle indrukken op je gemak kunt verwerken. Als je een bestemming in Azië in gedachten hebt, kies dan het juiste seizoen. Tijdens het regenseizoen is het daar vaak niet echt lekker weer. Voor een verre reis zijn vaak ook vaccinaties nodig en een visum. Regel die op tijd zodat je niet op het laatste moment de reis moet annuleren.

De praktische kant
Als een stel gaat trouwen dan gebeurt dat standaard op huwelijkse voorwaarden. Wil je in gemeenschap van goederen trouwen dan moet je melden bij het aangeven van het voorgenomen huwelijk bij de Burgerlijke Stand. Als je niets regelt dan geldt: wat van jou was voor het huwelijk blijft van jou, gezamenlijke aankopen tijdens het huwelijk zijn van jullie samen. Specifieke huwelijkse voorwaarden zijn van belang als één van beide partners bijvoorbeeld een eigen zaak heeft of als één van beiden veel meer financiële middelen heeft dan de ander. Vermogen moet je delen met je partner als jullie in gemeenschap van goederen zijn getrouwd en op een bepaald moment besluiten om te gaan scheiden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com