21-jarige man uit Zevenaar vrijgesproken van verkrachting - GelreNieuws.nl

21-jarige man uit Zevenaar vrijgesproken van verkrachting

Geplaatst op 23 mei 2023, om 10:37 uur

ZEVENAAR – De rechtbank heeft een 21-jarige man uit Zevenaar vrijgesproken van verkrachting. Het bewijs in het dossier is onvoldoende om te concluderen dat de seks, die vrijwillig begon, op enig moment onder dwang van de man werd voortgezet.

In juni 2021 hadden de man en vrouw afgesproken om na een kroegbezoek seks met elkaar te hebben. De vrouw, die aangifte tegen hem heeft gedaan, beschreef hun relatie als ‘friends with benefits’. Die bewuste nacht hadden ze vrijwillig seks op een beschutte plek buiten. Volgens de vrouw had ze op een gegeven moment pijn en vroeg ze de man te stoppen. Volgens haar duwde de man haar hoofd tegen een boom en ging hij door. Volgens de man vond zij ruwe seks prettig en stopte hij direct toen zij hem dat vroeg.

De vraag die de rechtbank moest beantwoorden was of de man de vrouw heeft gedwongen tot seksuele handelingen. De rechtbank staat voor het dilemma dat zowel de verklaring van de vrouw als die van de man waar kunnen zijn, gezien het bewijsmateriaal in het dossier. Er is geen doorslaggevend bewijs over het kernpunt van deze zaak, namelijk of de seks altijd vrijwillig was of dat er op enig moment sprake was van dwang.

In een situatie als deze kan de rechtbank niet anders dan terugvallen op een fundamentele regel van het Nederlandse strafrechtelijk systeem: bij redelijke twijfel moet die twijfel in het voordeel van de verdachte uitvallen (in dubio pro reo). Daarom spreekt de rechtbank de man vrij.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com