Arnhem pakt eigenaar Oostappen Vakantiepark aan - GelreNieuws.nl

Arnhem pakt eigenaar Oostappen Vakantiepark aan

Geplaatst op 9 mei 2023, om 17:56 uur

ARNHEM – Arnhem gaat de eigenaar van Oostappen Vakantiepark Arnhem aanpakken via het bestemmingsplan. Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt verbiedt het bestemmingsplan in het vervolg het laten bewonen van huisjes alsmede het huisvesten van arbeidsmigranten, speciaal op dat adres. Volgens de gemeente is aanpassen van het bestemmingsplan de enige manier om een einde te maken aan permanente bewoning op het vakantiepark aan de Kemperbergerweg in Arnhem-Noord.

Er zijn al jaren heel veel problemen op het vakantiepark, dat deel uitmaakt van Oostappen Vakantieparken van tv-bekendheid Peter Gillis. De huisjes zijn verloederd en niet geschikt voor bewoning volgens de gemeente. Voor recreanten is het park niet meer aantrekkelijk, zodat de bestemming recreatie uit beeld is verdwenen. Mensen die in het park wonen hebben geen recht op huurbescherming en hebben geen voorzieningen. Veel huisjes worden bewoond door arbeidsmigranten.

“Het risico op ondermijnende activiteiten neemt toe omdat het op een dergelijke geïsoleerde plek makkelijk is om buiten beeld te blijven”, stelt de gemeente. Oostappen is al vaak door de gemeente gemaand om er iets aan te doen, maar reageert daar niet op. Gemeenten kunnen wel permanente bewoners aanpakken. Arnhem heeft dat ook gedaan, zodat een deel van de bewoners inmiddels andere huisvesting heeft. Maar aanpakken van de eigenaar is veel moeilijker. Vanwege de grote problemen met leefbaarheid en veiligheid kiest Arnhem nu voor deze weg, aldus het college.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com