Hangjongeren bekogelen verslaggever met stenen

Geplaatst op 31 mei 2023, om 14:32 uur

ARNHEM – Hangjongeren in de Arnhemse wijk Elderveld hebben een verslaggever van streekomroep RTV Connect bekogeld met stenen. Omwonenden klagen al geruime tijd over overlast door deze jongeren. De stenen werden gegooid toen de verslaggever de jongeren benaderde met een microfoon en een filmende mobiele telefoon. Hij wilde hen de kans geven om hun kant van het verhaal te doen na beschuldigingen van omwonenden. De journalist werd niet geraakt door de stenen.

De vernielingen, die al maanden aan de gang zijn in de omgeving van het Driemondplein, zorgen voor veel overlast volgens buurtbewoners. Auto’s zijn beschadigd en ramen zijn ingegooid. Omwonenden beweren dat het groepje jongeren hiervoor verantwoordelijk is. Ook wordt beweerd dat de jongeren mogelijk betrokken zijn bij brandstichting van auto’s, maar dit kan niet worden bevestigd. De jongeren werden aangewezen door omwonenden als de vermoedelijke daders.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens de poging van de journalist om een reactie van de jongeren te krijgen, werd hij bekogeld met stenen. Voordat de jongeren achter een muurtje vandaan kwamen om te gooien, gaf één van hen voor de camera toe dat de beschuldigingen mogelijk waar zouden kunnen zijn.

Diverse bewoners vermoeden dat een specifieke groep jongeren, die vaak ’s avonds rondhangt bij De Gaanderij nabij de sterflat op het Driemondplein, verantwoordelijk is. De gemeente Arnhem heeft extra handhavers ingezet en de politie waarschuwt via pamfletten voor de recente reeks vernielingen. Sommige bewoners hebben camera’s geïnstalleerd om hun auto’s in de gaten te houden, in de hoop dat dit zal bijdragen aan het strafrechtelijk aanpakken van de daders.

RTV Connect heeft de politie om een reactie gevraagd, maar heeft nog geen antwoord ontvangen. De kwestie van de vermeende vernielingen zal woensdagavond worden besproken in de gemeenteraad van Arnhem. De politieke partij Arnhem Centraal wil van het stadsbestuur weten waarom eerdere maatregelen na incidenten in februari dit jaar geen effect lijken te hebben gehad. Er was destijds extra handhaving en toezicht ingezet, en er zouden gesprekken plaatsvinden tussen straathoekwerkers en de jongeren.