Man verbergt zich op dak van vrachtwagen uit angst voor aanhouding op A18 - GelreNieuws.nl

Man verbergt zich op dak van vrachtwagen uit angst voor aanhouding op A18

Geplaatst op 31 mei 2023, om 14:16 uur

DIDAM – Een 57-jarige man uit Friesland is zaterdag gearresteerd op de A18 bij Didam. Hij stond nog open voor een gevangenisstraf van 19 maanden. Tijdens de arrestatie werd hij aangetroffen op het dak van een vrachtwagen.

De politie kwam de gezochte man op het spoor toen een vrachtwagen werd opgemerkt door camera’s voor automatische kentekenplaatherkenning (ANPR) langs de snelweg. Het was bekend bij de politie dat de man mogelijk in die vrachtwagen zat.

“Er was ook bekend dat de man er alles aan zou doen om niet gearresteerd te worden en mogelijk de grens zou proberen over te steken. Verschillende voertuigen van het Grensoverschrijdende Politie Team hebben de vrachtwagen kunnen stoppen op de Rijksweg A18, waarbij de chauffeur stopte”, meldde de marechaussee Zevenaar op Instagram.

Na het stoppen van het voertuig hoorden de betrokken agenten geluiden in de cabine. De Friese man werd daar echter niet gevonden. “Een oplettende collega van het GPT vond de man na een korte zoektocht op het dak van de vrachtwagen. De man gaf zich vervolgens over en is gearresteerd”, aldus de marechaussee.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com