Steenmarter zorgt voor grote uitruk van hulpdiensten in Huissen - GelreNieuws.nl

Steenmarter zorgt voor grote uitruk van hulpdiensten in Huissen

Geplaatst op 10 mei 2023, om 10:17 uur

HUISSEN – De brandweer en politie zijn woensdagochtend groots uitgerukt voor een een voertuigbrand aan de karstraat in Huissen.

Rond 07:45 uur kwam de melding binnen via een passant. Hij zag rook uit het voertuig komen en alarmeerde hierop de brandweer. De brandweer van Huissen rukte met spoed uit. Ook de politie kwam op de melding af. Omdat de locatie niet erg gedetailleerd was, heeft de brandweer een zoekslag langs de Karstraat gemaakt om het voertuig te vinden. Uiteindelijk heeft de politie het voertuig geparkeerd aangetroffen zonder eigenaar voor de Valom in Huissen.

Er kwam geen rook meer van het voertuig, maar er was nog wel een brandlucht te ruiken. De brandweer heeft met de warmtebeeldcamera het voertuig nagelopen op mogelijke warme plekken, zonder resultaat. De eigenaar van het voertuig kwam na enige tijd ter plaatse en heeft de motorkap geopend. Een steenmarter bleek te hebben huisgehouden onder de motorkap, het isolatiemateriaal lag door de motorruimte en over een warme uitlaat. Het materiaal is gaan smeulen, wat de oorzaak was van de uitruk.

De brandweer heeft het materiaal verwijderd en de eigenaar geadviseerd het voertuig te laten controleren.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com