Grote brand in huizenblok Arnhem onder controle

Geplaatst op 18 juni 2023, om 17:03 uur

ARNHEM  – De brandweer heeft de brand in een huizenrij in de Arnhemse wijk Presikhaaf onder controle. De meeste van de ruim honderd omwonenden die waren geëvacueerd vanwege de rook, kunnen weer terug naar huis, meldt de brandweer.

Voor de bewoners van het rijtje huizen waar de brand zondagmiddag uitbrak, wordt gezocht naar een plek waar ze langer kunnen blijven. Alle acht woningen zijn onbewoonbaar. Vijf zijn door brand verwoest, de rest is beschadigd. Bewoners van zestien andere huizen, moeten de nacht elders doorbrengen. Dat heeft ook te maken met het nablussen, aldus de brandweer die denkt tot in de nacht bezig te zijn met nablussen. Onderzoek naar het ontstaan van de brand begint maandag.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vier mensen die in de woning waren waar de brand begon, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een vrouw en een kind wisten zichzelf via het dak in veiligheid te brengen, aldus de brandweer.

De brand was lastig te blussen omdat er zonnepanelen op de daken van de acht huizen lagen. Door de zonnepanelen kon het bluswater niet bij het vuur komen. Op verschillende daken werden de zonnepanelen weggehaald, maar bij de vijf woningen waar de brand was kon dat niet. Om te voorkomen dat het vuur verder om zich heen greep, werd het dak van een zesde woning open gezaagd.

Foto’s: Persbureau Heitink