De woontrends van 2023

Geplaatst op 1 juni 2023, om 23:22 uur

Wil jij je woning een make-over geven? Dan is dit artikel perfect voor jou. Hier noemen we de vijf woontrends van het jaar. Wanneer je nog twijfelt over de manieren waarop je je woning zou transformeren, zullen deze trends je inspireren en in een richting leiden. En maak je geen zorgen, de trends zijn veelal toepasbaar op allerlei soorten interieurstijlen en -voorkeuren. 

Trend 1: Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, zowel voor de overheid als voor de bewoners van Nederland. Maar hoe kun je je interieur duurzaam maken? Dit kan door middel van het kopen van tweedehands kasten, schommelstoelen of eettafels. Op deze manier krijgt je woonkamer of slaapkamer een vintage feel. Je kunt er ook voor kiezen je eigen stoelen, tafels en tv-meubels te bouwen. Het in elkaar zetten van je eigen meubels zorgt voor een persoonlijke en unieke touch.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Trend 2: Statement pieces

De keuzes die we maken worden steeds bewuster. Zo ook de keuzes over welke meubels we aanschaffen. We willen ons onderscheiden van de rest en dit doen we door middel van kleurrijke stoelen, gek gevormde tafels en eigenzinnige kasten. Deze statement pieces mogen opvallen en zelfs contrasteren met de rest van het interieur, geen probleem!

Trend 3: Geverfde plafonds

In 2023 houden we het niet alleen bij een statement wall. Nee, we blijven verven tot ook het plafond bedekt is met een dikke laag. We hebben het hier trouwens niet over witte verf. Voor een spannend interieur moet je kansen durven nemen! Durf jij het plafond van jouw slaapkamer of woonkamer mooi groen, grijs of paars te verven? Het effect van het laagje verf kan verrassend sfeervol zijn! Zeker als je de plafonds complimenteert met mooie plafondlampen

Trend 4: Natuur

We zijn niet alleen duurzaam, we zijn ook nog eens groen. Letterlijk! De toevoeging van de natuur aan ons interieur wordt steeds een grotere trend. Dit uit zich in het plaatsen van grote planten in de woonkamer of het creëren van een latten wand in de ontvangsthal. De natuurlijke elementen passen bij veel verschillende soorten meubels en interieurstijlen. Zeker het proberen waard, dus.

 

Door deze inspirerende trends kun jij verder met het transformeren van je woning. Kies je ervoor om zelf een bijzettafel in elkaar te timmeren, je plafond roze te verven of houdt jij het bij het plaatsen van een grote vetplant en het aanschaffen van een eigenzinnige stoel? Het transformeren van je huis is een leuke klus, waarbij je creatief aan de slag kunt. We wensen je veel plezier en succes!