Gewonde vliegt over middenrail heen bij ernstig ongeval Arnhem

Geplaatst op 25 juni 2023, om 23:04 uur

ARNHEM – Op zondagavond vond er een eenzijdig ongeval plaats op de IJseloordweg N325 bij Knooppunt Velperbroek in Arnhem. Een motorrijder raakte omstreeks 21:35 uur van de weg af en botste tegen de vangrail. Het ongeval had ernstige gevolgen, zowel voor de bestuurder als voor de passagier van de motor.

De impact van de botsing was zo hevig dat de passagier over de vangrail werd geslingerd en aan de andere kant van de weg terechtkwam. Beide personen liepen volgens de politie hierbij verschrikkelijke verwondingen op, verwondingen die grotendeels voorkomen hadden kunnen worden door het dragen van beschermende motorkleding.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De hulpdiensten werden direct gealarmeerd en arriveerden snel op de plaats van het ongeval. Zowel de bestuurder als de passagier werden met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De ernst van hun letsel is vooralsnog onbekend. G

De motor, die door de krachtige impact total loss was geraakt, werd door een bergingsbedrijf weggehaald van de plaats van het ongeval. Dit tragische incident benadrukt nogmaals het belang van het dragen van adequate motorkleding, zelfs bij warm weer. Het kan ernstige verwondingen helpen voorkomen en de veiligheid van motorrijders vergroten.

Foto’s: Sebastiaan Kleijn/Persbureau Heitink