Man zwaargewond aangetroffen bij Station Arnhem Centraal

Geplaatst op 27 juni 2023, om 05:04 uur

ARNHEM – Voor het Station Arnhem Centraal is in de nacht van maandag op dinsdag een man zwaargewond aangetroffen, mogelijk was er sprake van een schiet- of steekincident, Meldt de politie.

Omstreeks 2.45 uur werd de man ontdekt bij de ingang van de parkeergarage bij het station. Hulpdiensten werden snel ter plaatse geroepen en verleenden direct hulp. Ook was de politie met zware kogelwerende vesten aanwezig, omdat er veel onduidelijkheid zou zijn. Een traumahelikopter werd ingevlogen en landde bij GelreDome, waarna een arts aan boord stapte van de ambulance die naar de locatie reed. Hierin bevond zich de zwaargewonde man. Vervolgens is hij met spoed overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Op dit moment is het voor de politie nog onduidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden. Het bloedspoor begon vermoedelijk vanaf de Nieuwe Stationsstraat, gelegen boven de winkels. Forensisch onderzoek is ter plaatse gekomen om het incident te onderzoeken en te achterhalen wat er precies is gebeurd. Zodra het mogelijk is, zal de politie ook met het slachtoffer spreken.

Foto’s: Roland Heitink/Persbureau Heitink