Oplossing gevonden voor patiënten na brand in revalidatiecentrum

Geplaatst op 7 juni 2023, om 13:15 uur

ARNHEM – Patiënten van revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem die direct zorg nodig hebben, kunnen vanaf maandag terecht in een polikliniek in een ander gebouw. Een woordvoerder heeft dit bekendgemaakt. Op maandagmiddag moesten de hulpdiensten ongeveer honderd mensen evacueren uit het revalidatiecentrum vanwege een brand in de technische ruimte. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de schade is aanzienlijk, waardoor de patiënten voorlopig elders ondergebracht moeten worden.

Voor de patiënten die gebruik maken van de polikliniek is er nu een oplossing beschikbaar. Het andere gebouw bevindt zich op dezelfde locatie, aldus woordvoerder Kim Wolters. Dit betreft patiënten die bijvoorbeeld een spalk nodig hebben of een vergelijkbare behandeling. Patiënten die digitale behandelingen ondergaan, zullen opnieuw een afspraak krijgen. Voor een oplossing op de langere termijn wordt nog naar mogelijkheden gekeken.

Er was al een oplossing gevonden voor negen klinische patiënten die dringende zorg nodig hadden. Zij zijn overgebracht naar de locatie van Klimmendaal in Apeldoorn. Patiënten die naar huis konden, zijn naar huis gestuurd.

De brand heeft niet alleen gevolgen gehad voor de patiënten van het revalidatiecentrum. Zwemschool De Vin geeft normaal gesproken zwemlessen aan ongeveer driehonderd kinderen in het zwembad van Klimmendaal. Er wordt nu actief gezocht naar alternatieve locaties. “Verschillende collega-zwembaden hebben al zwemwater aangeboden. Op dit moment kijken we waar we de kinderen kunnen onderbrengen”, aldus woordvoerder Lolita Kapel.

LEES OOK: UPDATE: Grote brand revalidatiecentrum Klimmendaal Arnhem, 100 mensen geëvacueerd

Foto’s: Roland Heitink/Persbureau Heitink