ProRail: ook woensdag nog geen treinen over spoorbrug Nijmegen

Geplaatst op 27 juni 2023, om 16:43 uur

NIJMEGEN – Op woensdag rijden er de hele dag geen treinen over de spoorbrug bij Nijmegen, meldt de NS dinsdagavond. Eerder dinsdag werd “uit veiligheidsoverwegingen” besloten geen treinen meer te laten rijden over de spoorbrug.

ProRail ontdekte dinsdag bij een inspectie een defect aan het spoor op de brug. Met de brug zelf bleek niets mis. Momenteel doet de spoorbeheerder ter plaatse onderzoek zodat vastgesteld kan worden wat er moet gebeuren en hoelang de brug dicht blijft voor treinverkeer. De spoorbeheerder heeft ook woensdag nog nodig om dat in kaart te brengen.

“Experts en aannemer werken met spoed aan een herstelplan”, meldt ProRail. “De reparatie is uitzonderlijk omdat het een spoordefect óp een brug betreft.” De spoorbeheerder hoopt woensdag meer duidelijkheid te kunnen geven over het herstel en hoe lang dat gaat duren. “We vinden het ongemak voor reiziger en vervoerder heel vervelend.”

ProRail heeft recent aan het spoor op de brug gewerkt. Of dat de oorzaak is van het defect moet nog uit onderzoek blijken. Treinen mochten dinsdagochtend alleen met zeer lage snelheid over de brug rijden. Na de inspectie dinsdagmiddag is besloten dat er helemaal niet meer over het kapotte spoor gereden kan worden.

Reizigers die vanaf Utrecht naar Nijmegen willen, worden omgeleid via Den Bosch. Dat betekent een extra reistijd van een kwartier. Reizigers tussen Nijmegen en Arnhem kunnen reizen via Nijmegen Lent. Tussen dat station en Nijmegen rijden bussen.