Voorlopig nog snikheet en kurkdroog in Gelderland - GelreNieuws        

Voorlopig nog snikheet en kurkdroog in Gelderland

Geplaatst op 10 juni 2023, om 14:02 uur

GELDERLAND – Het weer in Gelderland zal vandaag tropisch warm zijn, met temperaturen die naar verwachting stijgen tot 30 graden, volgens Weerplaza. Er wordt geen verandering in het warme weer voorspeld voor de komende tijd.

Weervrouw Roosmarijn Knol geeft aan bij Omroep gelderland dat het vandaag opnieuw een zonovergoten dag zal zijn. Er waait een noordoosten- tot oostenwind die een zeer warme en droge lucht met zich meebrengt. Vanmiddag wordt een temperatuur van 30 graden verwacht in Gelderland, en hoogstwaarschijnlijk ook in De Bilt (weerstation KNMI), wat de eerste officiële tropische dag van het jaar zou betekenen.

Ook vanavond blijft het volgens Knol nog lang warm, met temperaturen rond de 25 graden. Pas na middernacht zal de temperatuur onder de 20 graden zakken, maar het zal niet veel kouder worden dan 17-18 graden.

Zondag wordt naar verwachting de warmste dag, waarbij de temperatuur nog sneller stijgt dan vandaag. Het kan zelfs oplopen tot 31 of mogelijk 32 graden, aldus Knol. Ook op maandag blijft het tropisch warm in de provincie met temperaturen van 30 graden.

Vanaf dinsdag zal de temperatuur iets afnemen doordat de wind meer naar het noordoosten draait en daardoor iets koelere lucht met zich meebrengt. Hoewel er geen sprake is van een significante temperatuurdaling, zullen we nog steeds boven de 25 graden blijven, benadrukt de meteoroloog.