Leerling uit groep 7 overleden na noodlottig ongeval

Geplaatst op 8 juli 2023, om 19:39 uur

NIJMEGEN – Het Karel de Grote college in Nijmegen rouwt om het onverwachte overlijden van een leerling in de voorlaatste week voor de zomervakantie, dat meldt De Gelderlander op haar website. Een leerling uit groep 7 is donderdagavond thuis betrokken geraakt bij een noodlottig ongeval en heeft dit niet overleefd. Het schoolbestuur heeft een brief gestuurd naar de ouders van de leerlingen waarin zij hun medeleven betuigen en alle kracht en sterkte wensen aan de ouders, zusjes, familie en naasten van de leerling.

In overleg met de GGD en de jeugdarts heeft de school besloten om op vrijdag de mentorklas van de leerling bijeen te roepen en het droevige nieuws te delen. Volgens het schoolbestuur was dit een intense, verdrietige maar belangrijke bijeenkomst. Het overlijden van de leerling valt vlak voor de afsluitende week van het schooljaar, waardoor het geplande programma voor die week is aangepast.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

https://www.traditionrolex.com/28

Op maandag wordt er een lokaal ingericht op school ter herdenking van de leerling. Op dinsdag zullen de leerlingen samen met hun mentoren stilstaan bij het overlijden. De schoolleiding heeft aangegeven voorlopig geen verdere toelichting te geven.