Schades na wilde achtervolging in Nijmegen - GelreNieuws.nl

Schades na wilde achtervolging in Nijmegen

Geplaatst op 17 juli 2023, om 17:24 uur

NIJMEGEN – Op maandagochtend rond 07.30 uur kreeg de politie een melding van een gestolen voertuig. Een wilde achtervolging volgde door de wijken Grootstal en Hatert, waarbij diverse gevaarlijke situaties ontstonden. Het gestolen voertuig, een politievoertuig en een voertuig van een burger raakten hierbij beschadigd.

De politie kreeg het gestolen voertuig in het zicht ter hoogte van de Einsteinstraat in de wijk Grootstal. Direct werd de achtervolging ingezet om de verdachte te stoppen en het gestolen voertuig te recupereren. De bestuurder van het gestolen voertuig nam echter geen gas terug en deed er alles aan om uit handen van de politie te blijven.

De achtervolging leidde via de Hatertseweg en eindigde op de Groen van Prinstererstraat in de wijk Hatert. Tijdens de hectische achtervolging ontstonden er gevaarlijke situaties op de weg, wat resulteerde in aanzienlijke schade aan het gestolen voertuig, het politievoertuig en een voertuig van een onschuldige burger. Het is niet bekend of de bestuurder van de gestolen auto is aangehouden.

De politie benadrukt dat tijdens een achtervolging voortdurend de afweging wordt gemaakt of het veilig genoeg is om door te gaan. De veiligheid van overige verkeersdeelnemers heeft altijd de hoogste prioriteit. Helaas heeft deze achtervolging geleid tot materiële schade aan meerdere voertuigen.

Indien u zelf schade heeft opgelopen als gevolg van deze situatie of indien u andere aanvullende informatie heeft die van belang kan zijn voor het onderzoek, wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie. U kunt dit doen door te bellen naar het telefoonnummer 0900-8844 en daarbij het registratienummer 2023326623 te vermelden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com