Sectors die zijn gegroeid sinds dat ze online zijn - GelreNieuws.nl

Sectors die zijn gegroeid sinds dat ze online zijn

Geplaatst op 4 juli 2023, om 13:11 uur

Als een bedrijf online gaat heb je om te beginnen activa zoals computers, servers, netwerken en software nodig. Wilt een bedrijf een koploper zijn in plaats van ook wel online aanwezig willen zijn dan zijn de twee punten hoe intensief ze met klanten online en in welke mate het een onderdeel van het bedrijf wordt te merken in het dagelijks werk van de gemiddelde werknemer.

Gedurende de laatste 15 jaar hebben bedrijven geïnvesteerd in het digitaliseren van hun bedrijf. Dit heeft het geheel verdubbeld en het digitale gebruik in de vorm van transacties, klant- en leveranciersinteracties en interne bedrijfsprocessen is bijna vervijfvoudigd. De meeste digitaal actieve bedrijven liepen vervolgens voor op de rest. Het aandeel van taken met digitale hulpmiddelen en het aantal nieuwe digitale beroepen zijn verachtvoudigd. Er is duidelijk een verschuiving gaande.

Het onderzoek van Harvard Business Review, wat een nieuwe Industry Digitization Index betrok, toonde ongelijkheden in de vooruitgang. De technologiesector was het sterkste. Media, de financiële sector en de professionele diensten kwamen daarna sterk naar voren. Het opvallende verschil met de rest, ze hebben veel meer geavanceerde digitale mogelijkheden.

Een belangrijke factor te noemen is COVID. De epidemie was een heftige klap voor velen, maar de situatie gaf een boost aan een boel bedrijven die tijdens de shutdowns de digitale wereld daarvoor gebruikten. Mensen gingen massaal online shoppen en online tv en film kijken. Het is dan ook niet zo verrassend dat een boel websites eerst crashten. Netflix en Amazon scoorden plotseling erg hoog. Ook delen in de medische sector kregen een boost gedurende deze periode. Clorox, die tevens schoonmaakproducten produceert, steeg in haar cijfers. Mensen worstelden ten tijde met sociale contacten te onderhouden en hoe anders hun werk te doen. Online communicatiemiddelen werden een must om alles nog gaande te houden. Iedereen had het plotseling over Zoom. Meetings en sociale evenementen werden al snel in elkaar geflanst. En bedrijven die die oppikten dat mensen wel erg stil zaten tijdens de shutdowns konden vervolgens ook prima Zoom gebruiken om online live workouts te organiseren.

Het onderzoek gaf de volgende drie aan. Digitale middelen hoeveel bedrijven investeren in hardware, software, data en IT-diensten. En de mate waarin bedrijven hun fysieke activa digitaliseren. Digitaal gebruik; de mate waarin bedrijven digitaal omgaan met klanten en leveranciers. En als derde categorie, de mate waarin werknemers digitale tools ter beschikking hebben om de productiviteit te verhogen.

Naast COVID zijn er in het algemeen een lading erg succesvol. De Fifth generation (5G) mobiel biedt een verbeterde netwerkcapaciteit. Tegelijkertijd veroorzaakt het ook bedreigingen voor ondernemingen, overheden en industriële klanten. Er zal een grotere vraag naar zijn. Steeds meer dingen worden ontworpen die een dermate krachtige mobiel vereist. De meeste mensen zijn wel inmiddels bekend met de trage oudere mobiele telefoons die de nieuwe software niet meer aankunnen. Naar verwachting zal de groei met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 36,8% tot $ 25,9 miljard in 2030 gaan. Ook wordt verwacht dat bedrijven 5G zullen misbruiken om alles duurder te gaan maken wat zaken doen voor de meeste mensen zal vermoeilijken en de grote bedrijven overwicht zullen geven.

Cannabis is al een hele tijd gedogen in Nederland, maar het is plotseling snel gegaan met het legaliseren van cannabis of onderdelen van de plant. In vele landen is CBD een standaard hoofdingrediënt in vele cosmetica of lichte medische producten. Veel van de markten die we tot nu toe hebben genoemd, zijn duidelijk technologie gerelateerd, maar een uitschieter die het vermelden waard is, is de snel groeiende wereldmarkt voor eetbare cannabisproducten. Een recent rapport van Global Industry Analysts berekende de wereldwijde markt voor eetbare cannabisproducten in 2020 ongeveer $ 5,7 miljard. De verwachting voor 2027 is $ 23,3 miljard. De edibles zijn vooral enthousiast ontvangen door mensen die niet van rook houden.

Andere succesvolle industrieën zijn: E-commerce logistieken, zonnepanelen, Fitness, Vaccines, producten die je gezondheid meten en voorspellen, virtualisatie, VR-gaming en digitale educatie. Een boel van deze industrieën kunnen al overlappend zijn. Mensen zijn dus sterk digitaal en met hun gezondheid bezig. Verder is het duidelijk dat het Environmentalisme en educatie mensen erg bezig houden.

Kortom, de digitalisering is in versnelling en mensen proberen het zoveel mogelijk bij te houden. Ze zoeken er vermaak in, maar ook ten tijde van moeilijkere periodes kan het goed uitwerken om de fysieke en mentale gezondheid op pijl te houden en je bedrijf boven water te houden. Soms nog zelfs een manier om een nieuw bedrijf te gaan opzetten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com