Arnhem sluit massagesalon vanwege ‘happy ending’ - GelreNieuws        

Arnhem sluit massagesalon vanwege ‘happy ending’

Geplaatst op 1 augustus 2023, om 13:42 uur

ARNHEM – De massagesalon ‘Zeemeermin Yang’ aan de Boekhorstenstraat in het Arnhemse Spijkerkwartier is betrapt op het aanbieden van betaalde seks, ook wel bekend als ‘happy endings’. Na een eigen onderzoek van het controleteam van burgemeester Ahmed Marcouch is gebleken dat de massages in de salon werden gecombineerd met dergelijke seksuele handelingen. Hierdoor ontbreekt het bedrijf aan een vergunning om deze activiteiten uit te voeren. De massagesalon zal daarom voor drie maanden gesloten worden.

Om de praktijken te onderzoeken, werden ‘mystery guests’ ingezet om als klant de gang van zaken te controleren. Het betreffende bedrijf bood betaalde seks aan zonder hiervoor de vereiste vergunning te hebben. Daarnaast troffen de autoriteiten iemand aan zonder geldige verblijfsvergunning, waarover de arbeidsinspectie verder onderzoek zal doen.

“Bij betaalde seksuele handelingen, waaronder happy endings, kan soms mensenhandel schuilgaan, een gruwelijke misdaad gepleegd door georganiseerde criminaliteit”, aldus burgemeester Marcouch. “Helaas komt dit ook in Arnhem voor.”

Het gebied rondom de Steenstraat waar de massagesalon zich bevindt, is de afgelopen jaren vaker gecontroleerd vanwege vermoedens van uitbuiting, waaronder het ontbreken van arbeidscontracten en andere indicatoren van mogelijke uitbuiting.