Ree zit klem in hek en de kogel dreigt, maar het loopt goed af

Geplaatst op 11 augustus 2023, om 12:39 uur

SPIJK – Op vrijdagochtend rond 10.00 uur werd de brandweer in Lobith gealarmeerd vanwege een dier in nood. Bij aankomst op de Spijksedijk in Spijk bleek er een Ree vast te zitten in een hek bij een steenfabriek. Voorbijgangers op de Spijksedijk hadden het dier in deze benarde positie gezien en de politie ingeschakeld.

Omdat de Ree gewond was aan meerdere poten en al enige tijd vast leek te zitten, werd de hulp ingeroepen van een jachtopzichter uit Duiven. Onder begeleiding van de jachtopzichter werd de Ree bevrijd uit het hek. Aanvankelijk was men bang dat het dier vanwege de verwondingen moest worden neergeschoten. Maar na een grondige inspectie nadat het dier was bevrijd, bleken de verwondingen minder ernstig dan gedacht. Er waren alleen wat schaafplekken op de poten en er waren geen breuken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De Ree werd in het gebied achter de Steenfabriek geplaatst en men wachtte op een veilige afstand tot het dier op eigen kracht weg kon lopen. Na enkele minuten slaagde het dier erin om weg te komen, wat betekent dat het nog een kans krijgt om in de vrije natuur te overleven. Het gebied achter de Steenfabriek is de natuurlijke leefomgeving van de Ree. Daarom werd besloten om het dier weer vrij te laten op het terrein van de steenfabriek.

Foto’s & video: Persbureau Heitink