Buren blussen woningbrand bij verwarde man

Geplaatst op 26 augustus 2023, om 13:23 uur

ZEVENAAR – Twee buurtbewoners hebben mogelijk een grote brand voorkomen in een appartementencomplex aan de Bergvrede in Zevenaar.

Twee vrienden die omstreeks 3.30 uur  thuis kwamen zagen een naakte man in verwarde toestand in een steegje liggen aan de Bergvrede in Zevenaar. Een gesprek was er niet mee te voeren maar tussen de verwarde woorden door werd er brand geroepen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Toen men opzoek ging zagen ze een voordeur een eindje verderop in het appartementencomplex open staan en daar kwam rook naar buiten. De vrienden hebben direct de brandweer gebeld en zelf een eerste blussing uitgevoerd. Toen de brandweer ter plaatse kwam heeft men de blussing overgenomen. Er bleek een bank in de woning aan het smeulen te zijn. Het snelle ingrijpen van de bevriende buren heeft mogelijk een grotere brand in het appartementencomplex voorkomen.

De inzet van de brandweer heeft veel buurtbewoners wakker gemaakt. Politie en ambulance hebben zich bekommerd over de verwarde bewoner en deze is uiteindelijk meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.