Man doodgebeten door eigen honden in huis, pas dagen later gevonden

Geplaatst op 19 augustus 2023, om 15:38 uur

TERBORG – Een 60-jarige man in Terborg die vrijdag dood is aangetroffen in zijn huis, blijkt ernstig toegetakeld te zijn door zijn eigen rottweiler. De agressief bekend staande rottweiler heeft een spuitje gekregen van een dierenarts.

Dat meldt de Gelderlander. Eerder werd al bekend gemaakt dat de man dagenlang levenloos in de woning lag. ,,Bij de schouw in het Slingeland Ziekenhuis bleek het slachtoffer te zijn gestorven aan bloedvergiftiging”, zegt Toon Ruiken, officier van dienst op vrijdag en zaterdag van de politie. De man woonde alleen en had meerdere dieren, waaronder twee andere honden. Zijn familie nam afstand van de dieren, en experts oordeelden dat de rottweiler niet heropgevoed kon worden.  De andere honden werden naar een asiel gebracht, terwijl de rest van de dieren elders een beter onderkomen kreeg.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De toegang tot het huis was voor de politie zeer lastig te bereiken, waarbij zelfs een graafmachine nodig was om de dichte begroeiing te verwijderen. Er was slechts een nauwe doorgang naar de woning mogelijk, waar de man in afzondering leefde en waar om het huis heen veel oud ijzer was opgeslagen.