Verwarde man (34) rent snelweg op

Geplaatst op 27 augustus 2023, om 11:58 uur

WILP – Een 34-jarige man rende op zondagochtend over de A1 bij Wilp, in de richting van Amersfoort. Hij liep zonder shirt over de snelweg van links naar rechts. Meerdere politieagenten zijn achter hem aan gegaan en hebben de man uiteindelijk te pakken kunnen krijgen. De man is daarna overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens politiewoordvoerder Chantal Westerhoff, tegenover De Gelderlander, lijkt het erop dat de man sterk onder invloed was van alcohol en drugs, maar dit moet nog door onderzoek bevestigd worden. De reden waarom de man, afkomstig uit Nijmegen, zich zo gedroeg, is onbekend.

Tegelijkertijd vond aan de andere kant van de snelweg tussen Apeldoorn en Deventer een aanrijding plaats tussen een auto en een bergingsvoertuig. De Opel Zafira is door de impact in brand gevlogen, waarop de brandweer werd opgeroepen. In de auto zat naast de bestuurder ook een kind. Gelukkig raakten beiden niet gewond en konden ze op tijd uit het voertuig komen. Een ambulance kwam ter plaatse voor een controle. Vanwege de aanzienlijke schade aan de auto moest deze worden afgesleept. Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen deze aanrijding en het incident met de verwarde man aan de andere kant van de snelweg.

Foto’s: Persbureau Heitink