Aanhouding voor mensensmokkel bij Zevenaar

Geplaatst op 20 september 2023, om 17:39 uur

ZEVENAAR – De Koninklijke Marechaussee in Zevenaar heeft op woensdag 20 september omstreeks 09:30 uur een 49-jarige man uit Duitsland aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dit gebeurde tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid op de rijksweg A12 bij Zevenaar.

De Marechaussee controleerde een personenauto uit Duitsland met vier inzittenden. Bij controle van de inzittenden, bleek dat enkel de bestuurder in het bezit was van een Duitse verblijfsvergunning. De overige inzittenden hadden geen identiteitsdocument bij zich en vertelden dat zij uit Syrië afkomstig zijn.

Naar aanleiding hiervan is de bestuurder aangehouden voor mensensmokkel en overgebracht naar de Brigade Oostgrens-Midden in Zevenaar. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland.

Met Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) bestrijdt de Koninklijke Marechaussee grensoverschrijdende criminaliteit, zoals illegale migratie, mensensmokkel en identiteitsfraude. Deze controles vinden plaats op wegen, in treinen, op het water en op luchthavens.

Foto’s: Persbureau Heitink

Voor het laatste nieuws uit de regio kun je ons op volgen via de app: Get it on Google Play Get it on Apple Store Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram