Bizar rijgedrag leidt tot poging zware mishandeling op politieagent - GelreNieuws.nl

Bizar rijgedrag leidt tot poging zware mishandeling op politieagent

Geplaatst op 19 september 2023, om 19:54 uur

ARNHEM – Tijdens een surveillance op dinsdagochtend zagen agenten een snorscooterbestuurder tweemaal door rood rijden. Ze besloten de bestuurder aan te houden, wat aanvankelijk soepel verliep. Op een gegeven moment probeerde de bestuurder echter te ontsnappen, waarop een van de agenten het achterrek van de scooter vastgreep. Ondanks deze actie versnelde de scooterbestuurder aanzienlijk. De politieagent rende achter hem aan en probeerde de scooter tot stilstand te brengen.

De scooterrijder bleef versnellen, wat uiteindelijk resulteerde in de val van de agent. Hij bleef de scooter vasthouden in een poging hem te stoppen en werd meegesleurd over het wegdek. De bestuurder keek om en eiste dat de agent losliet. Uiteindelijk slaagde de agent erin de scooter tot stilstand te brengen. De scooterbestuurder werd onmiddellijk gearresteerd op verdenking van mishandeling of poging tot zware mishandeling van een politieagent.

De bestuurder, slechts 17 jaar oud, kreeg ook boetes voor de volgende overtredingen:

Tweemaal door rood rijden
Rijden zonder rijbewijs
Het negeren van een aanwijzing om te stoppen
Rijden op een opgevoerde snorscooter die 66 km/u op de rollenbank haalde
Rijden op een scooter die was voorzien van een begrenzer.

De politieagent liep een elleboogblessure op die gehecht moest worden. Gelukkig kwam hij er verder goed vanaf met wat blauwe plekken, pijnlijke plekken en een kapot uniform.

Foto: Facebook Politie Arnhem-Zuid

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com