Politie zoekt daders van ernstige mishandeling na Vierdaagse-feesten

Geplaatst op 5 september 2023, om 17:30 uur

NIJMEGEN – Zonder aanleiding werd een 62-jarige man ernstig mishandeld na de Vierdaagse-feesten in Nijmegen. Via Opsporing Verzocht vraagt de politie om informatie zodat de daders kunnen worden gepakt.

Het is de nacht vrijdag 21 op zaterdag 22 juli. Een 62-jarige Wijchenaar bezocht de drukte van de feesten rond de Nijmeegse Vierdaagse en wandelt vanaf de Bloemerstraat in de richting van het Waterkwartier. Mogelijk volgen op dat moment twee mannen hem.
Rond 02.00 uur komt hij op de Weurtseweg aan. Ter hoogte van de kruising met de Heselaan vallen de twee onbekende mannen hem ineens aan. Een trap in de rug zorgt dat hij valt, waarop het tweetal hem schopt en slaat. Voorbijgangers weten tussen hen in te komen. Waarna de belagers zich uit de voeten maken.
In het ziekenhuis blijk hoe ernstig gewond het slachtoffer is: een gebroken sleutelbeen, een gekneusde onderrug, een aantal gebroken ribben en een zware hersenschudding.

Belagers gezocht
In Opsporing Verzocht van dinsdag 5 september wordt aandacht voor de mishandeling gevraagd. Wie die julinacht de belagers mogelijk zag lopen, iets van de mishandeling meekreeg of beelden/informatie heeft, wordt gevraagd zich te melden. Dit kan onder meer via 0800-6070 en Meld Misdaad Anoniem.