VIDEO: Arrestatie na achtervolging, politiewagen vliegt in brand

Geplaatst op 5 september 2023, om 22:14 uur

WAGENINGEN – In Wageningen heeft de politie dinsdagavond een achtervolging uitgevoerd op een automobilist, waarbij meerdere politievoertuigen werden ingezet. De bestuurder, die zich in een zwarte Audi bevond, nam grote risico’s door op hoge snelheid door een winkelstraat te rijden, waarbij hij fietsers en voetgangers in gevaar bracht. Uiteindelijk slaagde de politie erin de Audi te blokkeren op de Generaal Foulkesweg.

De bestuurder  van de Audi negeerde op de Stadsbrink een rood verkeerslicht. De politie probeerde hem aan te houden vanwege deze overtreding, maar de bestuurder koos ervoor om te vluchten. Dit leidde tot een gevaarlijke situatie, waarbij de zwarte auto de verkeersregels aan zijn laars lapte en met hoge snelheid door meerdere straten reed, waaronder een winkelgebied. Omstanders moesten op sommige momenten ternauwernood hun veiligheid waarborgen.

De achtervolging kwam tot een einde op de Generaal Foulkesweg, waar de politie erin slaagde de bestuurder te blokkeren. Vervolgens werd de man door vier agenten uit zijn auto gehaald en gearresteerd, zoals te zien is op beelden die door omstanders zijn gemaakt. Tijdens de achtervolging raakte een van de politievoertuigen oververhit, wat leidde tot een beginnende brand aan de voorzijde.