Auto glijdt van dijk en vliegt over de kop

Geplaatst op 20 oktober 2023, om 17:06 uur

BEMMEL – Vrijdagmiddag rond 15.30uur is een personenauto van de dijk in Bemmel gereden. Onder aan de dijk sloeg de auto over de kop en kwam in de dichtbegroeide struiken naast de tennisbaan tot stilstand.

De bestuurder reed over de dijk richting Haalderen. Ter hoogte van de Sportlaan raakte het voertuig in de bocht in een slip aldus de bestuurder. Hij kon het voertuig niet meer op de dijk houden en gleed er aan de kant van de tennisbaan af. Het voertuig gleed naar beneden en sloeg onderaan over de kop. Het voertuig kwam in dichtbegroeide struiken tot stilstand.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een buurtbewoner merkte het ongeval op en snelde zich naar het slachtoffer. De man heeft de bestuurder uit zijn voertuig bevrijd en de dijk op geholpen.

De brandweer, politie en ambulance werden met spoed opgeroepen maar konden vrij snel huiswaarts. De man heeft geen verwondingen opgelopen, alleen zijn voertuig is total-loss.

Een berger haalt het voertuig uit de struiken, de dijk zal daarvoor naar alle waarschijnlijkheid tijdelijk afgesloten zijn.

Foto’s: Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink