De grootste provincie van Nederland: Gelderland - GelreNieuws.nl

De grootste provincie van Nederland: Gelderland

Geplaatst op 6 oktober 2023, om 00:01 uur

Een weekend of midweek weg of een langere vakantie, Gelderland is daar perfect voor. Niet alleen de grootste provincie maar ook de groenste van Nederland. Ontdek de natuur tijdens een wandel- of fietstocht. Of bezoek één van de vele bezienswaardigheden in deze mooie veelzijdige provincie. 

Prachtige natuurgebieden waar je helemaal tot rust kan komen. Je komt vanzelf een keer in een bos terecht tijdens een wandeling, ontdek de rivieren en dorpen tijdens een dagje weg. De Veluwe, Achterhoek, Arnhem en Nijmegen zijn allemaal bekende streken. Waar ga jij naartoe tijdens je vakantie in Gelderland?

De Veluwe

Het eerste waar je aan denkt bij Gelderland is de Veluwe. Een schitterend natuurgebied met bossen, glooiende heidevelden, zandverstuivingen en veel meer. Met een beetje geluk kun je oog in oog komen te staan met een edelhert, wild zwijn of een ree. De Veluwe bestaat niet uit één natuurgebied maar er zijn er meerdere. Veluwezoom Nationaal Park en Hoge Veluwe Nationaal Park zijn maar twee gebieden. Er zijn ook veel kleinere gebieden. 

Kootwijkerzand

Het grootste stuifduinengebied van West Europa is Kootwijkerzand. Wanneer je ook komt, je kijkt altijd je ogen uit.Om te helpen dat het gebied dichtgroeit mag je vrij struinen. Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het gehele gebied. De wandelpaden beginnen in het bos en gaan dwars door het stuifzand heen. Je hebt ook hier de kans dat je wilde dieren ziet. De dennenbomen zijn door de natuur gevormd en zien er grilliger uit dan normaal. Het landschap verandert continu, jaar na jaar ziet het er anders uit.

In Gelderland overnachten

Minstens zo belangrijk tijdens je vakantie is een goede nachtrust. In Gelderland zijn verschillende hotels, appartementen en bed & breakfasts te vinden. In de vakanties is het erg druk dus wees er op tijd bij. Je kunt kiezen voor een luxe hotel, of een gemoedelijke bed & breakfast waar je de huiselijke sfeer hebt. Tijdens de avonden is het leuk om op je hotelkamer bij casino777 gokkasten online een gokje te wagen. 

Posbank

Door veel mensen wordt de Posbank gezien als het mooiste uitkijkpunt van ons land. Je hebt er de mooiste heidevelden met heuvels, in het najaar staan deze volop in bloei. Maak een van de mooie wandelroutes die het gebied kent. Waar je ook loopt, je ziet elke keer weer een ander uniek uitzicht. Tref je het, dan zie je de Rhedense schaapskudde met de schaapherder voorbij lopen. Het landschap is heuvelachtig en loopt tot 90 meter hoog op. Overal zie je de dennen en heidevelden terugkomen. Met name in het voor en najaar prachtig om te zien.

Wandelroute bij Berg en Dal

Bij heel veel wandelaars is de wandelroute N70 in Berg en Dal bekend. Vaak gekenmerkt door wandelaars als de mooiste route van Nederland om te wandelen. Je loopt over acht bergen heen, deze hebben leuke namen als Sterrenberg, Duivelsberg en Boterberg. De route is erg populair en wordt ook gebruikt als oefenroute voor trial lopers, hardlopers en lange afstand wandelaars. Tijdens de wandeling moet je regelmatig klimmen en dalen, een sportieve route waarbij je wel fit moet zijn. Volg de groene paaltjes om een rondje te lopen.

Wijn Wandeling Groesbeek

Wanneer je een liefhebber bent van wijn en van wandelen dan is de Wijn Wandeling Groesbeek erg leuk om te doen. De wandeling voert over stille weggetjes, heuvels, langs beekjes en natuurlijk veel groeiende wijnplanten. De route is ongeveer 14 kilometer die je op je gemak in vier uurtjes kunt lopen. Onderweg heb je ook de mogelijkheid om lokale wijn te proeven. Natuurlijk wordt je ook voorzien van veel informatie over de soorten wijnen. Door de heuvels is het gebied geschikt voor druiven.

Arnhem

Arnhem is een gezellige en leuke stad maar heeft ook een rijke historie. In de 14e eeuw was er ongekende rijkdom wat je nu nog her en der terugziet in de stad. De natuurgebieden en groene parken trokken veel toeristen in de 20e eeuw. Vandaag de dag is Arnhem zeer geliefd door de kleinschalige winkels, mode en design en de grote diversiteit. Je kunt er gerust een aantal dagen vakantie vieren want er is genoeg te doen. Arnhem is ook een perfecte stad als uitvalsbasis voor dagtochten. Ondanks dat Arnhem bekend is, komen er niet veel dagjesmensen. 

Historische Kelders in Arnhem

In de diverse straten in Arnhem bevinden zich maar liefst 36 kelders. De kelders stammen uit de 14e eeuw, Arnhem maakte toen een grote bloei door. Er verschenen grote koopmanshuizen met ruime kelders, deze kelders waren vergeten maar zijn nu inmiddels gerestaureerd. Het is aan te raden de kelders niet alleen te verkennen maar met een gids. De gids kan je ook veel vertellen over de koopmannen en de goederen die in de kelders werden opgeslagen. Aan de Oude Oeverstraat in Arnhem vind je de ingang van de kelders die je kunt bezoeken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com