Hondje ‘Spark’ dag na de explosie gevonden

Geplaatst op 20 oktober 2023, om 22:07 uur

VOORTHUIZEN – Vrijdag is er een intensieve zoektocht ondernomen om het vermiste hondje Spark te vinden, nadat hij vermist raakte na een explosie donderdagavond in een bungalow in Voorthuizen.

Warmtebeeldcamera’s, speurhonden en talloze vrijwilligers werden ingezet in de zoekinspanning. De Honden Zoekgroep Gelderse Vallei (HZGV) heeft het vermiste hondje uiteindelijk vrijdagmiddag onder het puin van het beschadigde huisje gevonden. Dat meldt Hart van Nederland.

De familie van de eigenaar, die gewond in het ziekenhuis lag, deed een oproep voor hulp, en HZGV besloot te helpen. Na contact met de familie, de politie en de brandweer, werden warmtebeeldcamera’s ingezet, maar die konden niet door het puin doordringen. Vervolgens werden speurhonden ingezet, die de zoekers naar de locatie van Spark leidden.

Uiteindelijk werd het hondje Spark gevonden nadat een speciaal bedrijf begon met het weghalen van puin. Het hondje is naar de dierenarts gebracht en blijkt wonderbaarlijk genoeg in goede gezondheid te verkeren.